sestdiena, 2013. gada 27. aprīlis

Tunča salāti, kas piesien dūšu

šie tunča salāti nāk no Brocēniem, no ģimenes svētku svinēšanas ēdienkartes, Iveta parasti tos gatavo un pāri šie salāti nemēdz palikt

vajadzēs:
2 bundžiņas tunča savā sulā
1-2 sīpoli (parastie, baltie) atkarībā no lieluma
etiķi ~ 50-100 ml
5 olas
kādi 5 burkāni
majonēze (1 paciņa)

sākam ar burkānu un olu vārīšanu
pa to laiku sagriežam sīpolus, pievienojam marinādi, kas sastāv pusi uz pusi no 9% etiķa un ūdens (man šoreiz viens lillā sīpols gadījies)

atstājam marinēties vismaz 20 min
plakana dibena salātu traukā apakšējā kārtā izkārto tunci (kam nolej šķidrumu)


virs tunča kārtas liek iemarinētos sīpolus, tad majonēzes kārtu
kad olas gatavas, atdala baltumus, sagriež un liek olu baltumu kārtu virs majonēzes
gaida burkānus, kad tie gatavi, atdzesē, nomizo, sarīvē, liek virs baltumiem, atkal majonēze
un virsū saspaidīti olu dzeltenumi
gatavs
garšīgāki pēc pāris stundām, kad sasūkušies drusku


vēlreiz par kārtām (jo tās mēdz sajukt):
tuncis
sīpoli
majonēze
olbaltumi
burkāni
majonēze
olu dzeltenumi

3 komentāri:

  1. kailā patiesība - kartupeļu šajos salātos nav un nav jābūt.. Tāpēc 5 gab novārītie vēl ar vien stāv manā ledusskapī :D

    AtbildētDzēst
  2. Izskatās, ka Reksim kautkas tur liekas nepareizi - tuncis nepareizajā traukā varbūt.

    AtbildētDzēst