Ļoti garšo šis sulīgais dažādu labumu un nūdeļu maisījums.
vajadzēs:
liellopa gaļu (pērku RIMI strēmelēs sagriezto strogonovu iepakojumā)
sīpolu
papriku
cukini
2 burkānus
var arī kādu sēni vai ķīnas kāpostu
olu vai rīsu nūdeles
4 ķiploka daiviņas
ingvera gabalu
sojas mērci
baltvīna etiķi
cukuru vai cukura sīrupu
čili vai kajēnas piparus pēc gaumes
olīveļļa
liellopa gaļas strēmelītes ar asu nazi sagriežu gareniski vēl uz pusēm. Liellopa gaļas strēmelīšu cepšanā galvenais - gaļai jābūt pēc iespējas plānāk sagrieztai.
sagriež smalki ķiploku (vai izspiež caur spiedi) un sarīvē ingveru
Sagatavo marinādi - apmēram 1/4 glāzes sojas mērces, 1/4 glāze baltvīna etiķa, 1 tējk cukura sīrupa, pusi ķiploka un ingvera daudzuma, kajēnas vai čili pipari pēc gaumes
gaļu samaisa ar marinādi, atstāj uz ~ 20 min, kuru laikā sagriež dārzeņus
uz karstas uguns olīveļļā nedaudz apcep ingveru un ķiploku, kamēr rodas burvīgs aromāts, pievieno dārzeņus, apcep, nedaudz pielejot ūdeni (pāris ēdamk). Dārzeņiem jāsaglabā kraukšķīgums, tie nav jāizcep līdz galam.
Dārzeņus liek bļodā, ķeras klāt gaļas apcepšanai - uz karstas uguns olīveļļā cep gaļu, cenšas lieki nemaisīt, kārtīgi apcept no vienas puses, apmaisa un cep no otras. Kad gaļa sacepusies, pievieno apmēram 1/4 glāzes sojas mērces, 1/4 glāze baltvīna etiķa, 1 tējk cukura sīrupa, lai gaļas, dārzeņu maisījumam rodas mērcīte.
Gaļa pilnīgi mīksta nekad man nav sanākusi (bet varbūt arī nav jābūt, arī restorānos liellopa strēmelītēm ir sava, cietāka struktūra).
pagatavo nūdeles pēc instrukcijas uz paciņas, šajā gadījumā ņemu olu nūdeles, ko 2 min pavāru un nokāšu
samaisa kopā gaļu, dārzeņus, nūdeles
ēd ar irbulīšiem
šim ēdienam raksturīgi, ka tas nākošajā dienā ir daudz garšīgāks, jo garšiņas ir saprecējušās un mērcīte sasūkusies nūdelēs
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru