piektdiena, 2013. gada 5. aprīlis

Pastas salāti

aukstie makaronu salāti man iegaršojās dievīgos riteņbraukšanas ceļojumos Francijā un Itālijā
lai arī vīrieši sākumā mēdz skatīties uz šiem salātiem aizdomīgi, pagaršojušajiem tie ir ļoti iecienīti



Vajadzēs:

~400-500 g makaronu (tāda forma kādu paši gribat redzēt salātos)
1/2 burciņu saulē kaltētos tomātus eļļā
sauju melno olīvu
1/2 sauju kaperu vai sagrieztu marinētu gurķīšu
var pielikt rukolu, ja ir un patīk
var pielikt šķiņķi, ja ir un patīk...
sauja svaigu tomātu (vai mazie uz pusītēm, vai lielie lielos gabalos)


Mērcītei:
2 daiviņas ķiploka, smalki sagriezta
2 ēd k olīveļļas
1 ēd.k balzāmetiķa vai vīnogu etiķa
sāls, pipari
šķipsna maigu sinepju (var iztikt bez)
zaļumi - vai svaigi pētersīļi, vai baziliks, der arī kaltēts - pēc gaumes un iespējām :)

Makaronus novāra (stingrus, nepārvārīt!)
liek dzesēties
olīvas sagriež uz pusītēm,
kaltētos tomātus strēmelītēs
šķiņķi lielos gabalos saplēš vai sagriež
tomātus lielos gabalos

Visas mērcītes sastāvdaļas samaisa kopā.

Atdzesētos makaronus samaisa ar citām salātu sastāvdaļām, pievieno mērcīti. Samaisa.
Gatavs :) Pikanti, ērti līdzi uz darbu paņemami, nav jāsilda, tikai kolēģiem ķiplokdvaša virsū jāelpo pēcpusdienā :D

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru