piektdiena, 2013. gada 12. aprīlis

Šašliks

šašliks... par šašliku katram sava taisnība un kompromisu parasti nav


es nekad nepērku gatavos šašlikus, vienmēr taisu pati
lasītas daudz dažādas receptes, man patīk parastā etiķa versija, laba arī manā klasiskajā marinādē etiķis+sojas mērce+olīveļļa+sinepes+cukurs vai medus
bet īstie džeki, kas iedziļinājušies šašlika dvēselē, apgalvo, ka pareizi gaļu marinēt tīros sīpolos un sāli nevarot tuvumā gaļai laist, sasulo un sausa sanāk! Šī recepte ir pēc šīs teorijas.

vajadzēs:
500-600 g cūkas karbonādi
3 sīpolus
sauju zaļumus (pētersīļus, kindzu vai dilles vai visus :) )
pipari
baltvīns
1/3 tējk koriandra
sāls (tikai pirms cepšanas)

Sagriež sīpolus 1/4šķēlēs, samīca


pievieno zaļumus
gaļu sagriež gabalos, apslaka ar olīveļļu, pievieno svaigi sastampātus piparus un koriandru
gaļu pievieno sīpoliem, visu samaisa kopā


uzliek slogu un atstāj marinēties 4-6 h vai uz nakti

kad iemarinējies, pievieno sausu baltvīnu, tik daudz, lai nosedz gaļu (tā kā man garšo etiķainais šasliks, tad nākoš reiz es varētu vīna vietā mēģināt etiķi mmmm.. )
uz 2 h


sprauž uz iesmiņiem, var pa vidam likt dārzeņus, zaļumus vai speķīti, pēc pārliecības un noskaņām



iesmiņus pārsmērē ar olīveļļu



cep cepeškrāsnī maksimālā karstumā (manai cepeškrāsnij tas ir 250) grila režīmā (ja ir)
pēc ~ 20 min izvelk paraugu nogaršošanai, nav vēlams pārcept, jo tā gaļa kļūs tikai sausāka

ļoti maigas garšas šašliks, tīra, liesa, nesamocīta gaļas garša

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru