piektdiena, 2013. gada 5. aprīlis

Zivs cepeškrāsnī

Kad gaļa apnikusi, gribas kādu diētisku un gardu maltīti kopā ar draudzenēm, šis ir īstais.. un protams visiem zivju ēdienu mīļotājiem..



Vajadzēs:
zivis (katram 1 gab) - dorādas, jūras asari, mazās foreles ir pārbaudīta vērtība
ķirbis
saldais kartupelis
šampinjoni vai citas gardas sēnes
paprika
vai citi cepamdārzeņi pēc gaumes
olīveļļa (vai cita laba eļļa)
rozmarīns vai timiāns
citronu pārspiešanai





Ieslēdz cepeškrāsni uz ~ 180 grādiem (no abām pusēm)
Zivīm izņem iekšiņas, noskalo. Manis minētajām zivīm nav lielu zvīņu, tās nav jātīra nost.
Dārzeņus sagriež lielos gabalos (apm 1 cm biezumā)
Uz pannas uzklāj cepampapīru, virsū liek zivi un apkārt kārto dārzeņus. Garšīgāk, ja izkārto vienā kārtā..
Iekšā zivī un pāri dārzeņiem pārliek rozmarīna vai timiāna zariņus (var izmantot sauso)
Ja vēlas, dārzeņiem pāri var pārpilināt kādu labu eļļu, atceroties, ka 1 ēdamkarote eļļas ir 150 kcal :)
Sāli neberu. Katrs ēdot uzber sāli, ja prasās..

Cep cepeškrāsnī apmēram 30 min.

Servējot klāt pasniedz citronu un trauciņu asakām..
Sauss baltvīns papildina garšas un noskaņas :)



Dorada - zivs, kas pēdējā laikā parādījusies svaigo zivju piedāvājumā lielajos pārtikas veikalos. Latviski Zeltainā jūraskarūsa, angliski sea bream, spāniski dorada. Veikalā nopērkamā zivs 1 gab parasti sver ap 450 g, tātad pieēdoties pilnu vēderu aptuveni 450 kcal (tāpat arī mazajām upes forelēm un jūras asarim).

1 komentārs:

  1. Supergaršīgi! Pamēģināju tieši ar doradu (priekš manis jaunatklajums) un esmu sajūsmā. Gan par zivi pašu, gan ēdienu kopumā! Paldies!

    AtbildētDzēst