svētdiena, 2015. gada 18. janvāris

Teļa gaļas sautējums

Apmēram 2 h ilga sautējuma gatavošana, kad dzīvojies pa māju un nekur nesteidzies. Smuki smaržo pēc garšvielām un jūties kā īsta saimniece.




1-1.5 kg teļa gaļas (Ņemu gaiši sārtu teļa gaļu, tā vienmēr izdodas mīksta. Šo sautējumu var taisīt arī ar liesu jēra gaļu, ja kāds ekskluzīvāks vakars paredzēts :) )

4-6 burkāni
3-4 sīpoli
800 g konservētu smalcinātu tomātu
200 g baltvīna (pārsvarā visur tiek izmantots sarkanvīns, bet ar baltvīnu garša maigāka un nejūt tik ļoti to vīnu, man šādi patīk labāk)
galviņa ķiploka
pētersīļu saišķis paliels
timiāna buntīte
2 tējkarotes saberztu romas ķimeņu (kumina)
lauru lapas, smaržīgie pipari, melnie pipari, sāls
4-6 kartupeļi atkarībā no lieluma

Gaļu sagriežu lielos gabalos. Citur iesaka 2 cm gabalos, bet es lielākās šķēlēs, tas gaumes jautājums.
Nomizo un sagriež burkānus, sīpolus lielos gabalos.
Katlā (visu izņemot burkānus un kartupeļus) - gaļu, sagrieztus zaļumus, ķiploku, tomātu bundžu, garšvielas un vīnu.. Uz mazas uguntiņas sautē šo visu 1 h. PIevieno burkānus un sautē vēl 30 min. Galvenais - gaļai jābūt mīkstai, kad liek kartupeļus, ja nav mīksta - turpini sautēt, kamēr mīksta. Katrā ziņā labāk vairāk nekā mazāk.
Tātad - kad gaļa mīksta - ievieno kartupeļus un sautē vēl 20-30 min.
Tad gan gatavs. Viens no tiem ēdieniem, kas pastāvot kļūst tikai garšīgāks. Liess un veselīgs. Ja gribi diētiski - krējuma vietā pievieno bezpiedevu jogurtu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru