pirmdiena, 2015. gada 30. marts

Salāti ala mexicana jeb salāti kā pamatēdiens

Vieni no maniem mīļākajiem salātiem. Kad sagribas kaut ko reizē svaigu un sātīgu, pilnu dārzeņu un veselīgo taukvielu no avokado un lieliskas olīveļļas.



Vajadzēs:

sīpols (ne pārāk liels)
avokado viens vai divi atkarībā no lieluma
1 standarta lieluma paprika
1 bundžiņa konservētu pupiņu
2-3 tomāti vai mazie ķiršu tomātiņi
melnās olīvas
konservēta kukurūza (ņemu mazo bundžiņu vai 1/2 klasiskās)
svaiga gurķa gabalu ar var likt (mans vīrs gurķus neēd, tāpēc nelieku)

Mērcei - šļuku sojas mērces vai sāls šķipsnu sāļumam, vīna etiķi vai citrona sulu skābumam/svaigumam, olīveļļu vai citu labu eļļu (var arī nelikt).
Var pievienot svaigus kapātus pētersīļus vai kinzu pēc vēlmēm.

Visu sagriež - dārzeņus lielos gabalos, sīpolu smalki, pupiņas noskalo sietiņā vēsā ūdenī. Visu samaisa kopā.
Pārslaka ar mērcīti. VOla!!! Gardi salāti gatavi! Ja vēl vasarā ar īstiem sezonas dārzeņiem, mmmm....

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru