pirmdiena, 2013. gada 18. novembris

Karpa krējuma mērcē

arī viena no manas mammas receptēm
viņai recepšu nav īpaši daudz, bet tās, kas ir, - vienkāršas un ļoti garšīgas :)



1 gab karpa (iztīrīta, bez galvas) ~ 1 kg
~ 150 g skāba krējuma
sāls, pipari
1 ķiploka daiviņas

visā visgrūtākais ir nogalināt karpu un notīrīt. Jo dzīva tā bieži vien ir vēl pēc veikala nobeigšanas un arī pēc galvas nogriešanas mājās..
ja šo visu nevaram un/vai nevēlamies iet cauri, tad nopērkam karpas filejas

sagriež karpu lielos gabalos
liek cepamtraukā, pievieno krējumu, smalki sagrieztu ķiplociņu, sāli un piparus
visu apmaisa, pielej nedaudz ūdeni (līdz 1/2 glāzei, lai tikai apakšā)
un liek cepties cepeškrāsnī 30-45 min ~200 grādos (es nelieku vāku cepamtraukam)



viss.. elementāri.. un ļoti gardi
sanāk 4 personām, viss kopā kādas 2000 kcal



P.S. nevajadzētu likt vairāk ķiplokus klāt, tad sanāk ļoti smaga garša, esmu kādreiz labu gribēdama šādu defektu sasniegusi
Krējumam pēc gaumes var likt klāt mārrutkus vai krējuma vietā lietot majonēzi, bet nu par šīm versijām nekādu ziņu man nav

Man godīgi sakot līdz pat šim laikam likās, ka šī ir pasaules karpu gatavošanas pamatrecepte, un visi to tā gatavo (laikam tā mēdz būt ar lietām, ko iemāca vecāki, manās mājās dara tā.. ), bet pameklējot internetā, var redzēt, ka karpu gatavo ļooooti dažādi, pat šķiet, ka katrs savādāk :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru