otrdiena, 2013. gada 19. novembris

Zaļo zirnīšu biezzupa

ļooooti garšo šī zupiņa, biezzupu topā dala otro vietu ar ķirbju biezzupu (pirmajā protams tomātu zupa :))

Vajadzēs:
vistas gaļa buljonam, piem 4 šķiņķīši
sīpols, burkāns
lauru lapas, smaržīgie pipari, sāls, pipari

800-1000 g zaļo zirnīšu (2 saldētās pakas)
200 ml saldā krējuma
dekorēšanai pēc vēlmēm: grauzdiņi, fetas vai dor blu siers vai rieksti (ciedru piem vai ķirbju sēkliņas) pēc gaumes

Vāra buljonu - katlā lej 1,5-2 l ūdens, liek vistas gaļu (var pirms tam apcept eļļā vai sviestiņā), sīpolu, burkānu, lauru lapas un abus piparus vārīties kamēr gaļa mīksta izķeksē visu visu no buljona ārā, arī piparus, liek buljonā vārīties zaļos zirnīšus kamēr mīksti
vistas gaļiņu noloba no kauliem - var servēt papildus zupai, vai noēst ar sinepēm kamēr gaida zupu kā es to daru :D

kad zirņi gatavi, sablenderē visu, pievieno saldo krējumu, vēl sablenderē un uzvāra līdz pirmajam burbulim
mmm.... elektrokrāsas zupiņa ļoti gardā ir gatava
klāj balto galdautu, servē šķīvjus, papildina ar grauzdiņiem, riekstiņiem un sieru



kaloriju un izmaksu ziņā sanāk sātīga zupiņa, mājinieku prieka ziņā arī :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru