otrdiena, 2013. gada 19. novembris

Creme brulee

Creme brulee un cream catalonia ir mani mīļākie saldie ēdieni, un es neesmu saldumu mīļotāja
Creme brulee mani valdzina vienkāršība un garšas tīrība
Ja vēl cukura karamele pa virsu, mmmm...
orģināli to servē aukstu ar karstu tikko sakaramelizēta cukura kārtiņu pa virsu
mājās ēdam arī siltu :)

šādi šis gardums izskatās Francijā:



Mājās 2 personām vajadzēs:
250 ml saldā krējuma
2 olu dzeltenumi
1/4 vaniļas pāksts
2 deserta karotes brūnā cukura
trauciņi cepšanai

sagatavo trauciņus cepšanai un trauku ūdens peldei (dažās receptēs saka, ka trauciņi jāiesmērē ar sviestu, es tā nedaru, jo secināju, ka tad pa virsu kremiņam auksta sviesta putiņas pēc tam)
uzliek karsēties cepeškrāsni uz 150 grādiem, tajā ieliek cepamtrauku ar ūdeni tik daudz, lai mazajiem creme brule trauciņiem būtu līdz pusei

katliņā silda saldo krējumu, tam pievieno vaniļas pāksts gabalu (atgriež vaļā un izkasa melnumiņus, iemaisa saldajā krējumā)
Neļauj krējumam uzvārīties
traukā saputo olu dzeltenumus ar cukuru, tajos putojot iemaisa uzkarsēto saldo krējumu ar vaniļu



lej masu trauciņos un liek ūdens peldē cepeškrāsnī cepties 30-45 min
kad gatavi, tad tie pakratot vairs nav šķidri, bet galertiņa konsistencē
ņem ārā, atdzesē, uzglabā ledusskapī
servējot pāri pārber br;uno cukuru plānā kārtiņā un ar gāzes deglīti (kulināro vai no tēta inventāra) izkausē cukuru caurspīdīgā kraukšķīgā karamelē mmm :)



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru