pirmdiena, 2013. gada 18. novembris

Skābeņu zupa, viena no manām mīļākajām zupām ever (no burciņas)

Vajadzēs:



buljonam -sīpols, burkāns, lauru lapas, smaržīgie pipari, pipari, jaunlopa vai liellopa gaļa ar kauliem
žāvētu gaļu, cauraugušu ~ 200 g
1 burciņa skābeņu
4 kartupeļi
saujiņa grūbu vai putraimu (var nelikt)
vārītas olas, skābs krējums un zaļumi piedevām

Gatavojam:
Pirmkārt vāram buljonu - kā vienmēr - katliņā eļļā vai sviestā samet burkānu, sīpolu, gaļu, apcep viegli brūnu, pielej ūdeni, pievieno sāli, pāris smaržīgos piparus un lauru lapas, piparus, var arī 1/2-1 ēd.k. cukura, ja žāvētais gaļai ir ādiņa, to ar met buljonā, vāra, kamēr gaļa mīksta un krīt nost no kauliem (~ 2 h (ja grib ātro variantu, tad var aizstāt ar vistas gaļu ar kauliņiem) Kad buljons gatavs, lielākais darbs ir aiz muguras :) un zupai pamatīgs pamats gatavs.

Noskalo grūbas vai putraimus, atstāj mirkt.
Izņem visu no buljona, gaļu noloba no kauliem, sagriež un liek atpakaļ katlā. Pārējo met ārā.
Sagriež kartupeļus un žāvēto gaļu, pievieno katlā, vāra, kamēr kartupeļi mīksti. Pievieno skābenes no burciņas. Uzvāra. Gatavs mmm..



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru