svētdiena, 2013. gada 22. septembris

Garda un kreftīga soļanka vēsiem vakariem, klasiska vērtība

šī zupa ir špikota no fotoreceptes.lv , bet ir vienāršotā manā versijā. Pārbaudīta daudz reizes, vienmēr sanāk lieliska


Vajadzēs:
kaulus ar liesu gaļu zupas buljonam un pamata gaļai (kā vienmēr ņemu RIMI teļa galas gabaliņus ar kauliņiem, fasētās gaļas ledusskapjos)
dažādas desiņas - pārdevējai par izbrīnu paprasu 2 bērnu cīsiņus, 2 mednieku desiņas un gabaliņu mājas desas
gabals žāvētas gaļiņas, cauraugušas (ap 300 g)
250-300 g sālīti vai marinēti gurķi (krutāk ar sālītiem)
3-4 sīpoli
tomātu pasta
4 kartupeļi
melnās olīvas
citrons, skābais krējums servēšanai

Gatavojam:
vāram buljonu, tas aizņems kādas 1.5-2 h
buljonu vārīt mākam? gaļa buljonam, ko parasti izmantoju..



katlā ieliekam 1 karoti sviesta vai eļļas, iemetam gaļu ar kauliņiem, sīpolu, var arī burkānu, ja kāds pa rokai, iemetam lauru lapu, 3 smaržīgos piparus, pacepam viegli brūnganu to visu,



tad lejam klāt ūdeni 2/3 katla un vāram līdz gaļa mīksta..
ņemam ārā mīksto gaļiņu, kas pati krīt no kauliem nost, atdzesējam, nolobam no kauliem, pārvārīto sīpolu un burkānu izmetam, gaļiņu sagriežam un liekam atpakaļ buljonā
sagriež žāvēto gaļiņu, desiņas, gurķus, sīpolus
liek pannā cepties sīpolus, sacepam, pievienojam visu pārējo un 2-3 ēdamkarotes tomātu pastas, apcep, lai uzmet burbuli, izslēdz uguni, atstāj ievilties
pa to laiku nomizo, sagriež kartupeļus, pievieno buljonam, vāra, kamēr mīksti
kad kartupeļi mīksti, pievieno visu pannas saturu, samaisa..
pievieno sagrieztas olīvas un nogaršo garšu, stiprumu..
parasti pievienoju vēl 1 ēd.k. cukura, sojas mērci (var aizstāt ar sāli) un gurķu marinādi
un burvīgākā soļanka ir gatava! Un kā likums - nākošajā dienā tā ir 5 reizes garšīgāka!!!



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru