otrdiena, 2013. gada 3. septembris

Ātrā gardā kūka



Mīklai:
1 paciņa sviesta 200g
1 ola un 3 olu dzeltenumi
3 glāzes miltu
1 ēd.k. skābā krējuma

Pildījumam tradicionāli – skābeni āboli vai jāņogas (der citas skābas ogas, augļi)

Bezē:
3 olu baltumi
1 glāze cukura
Vaniļas cukurs, citrona miziņa pēc vēlmēm

Uzkarsē cepeškrāsni ~ 180 grādi

Visu, kas mīklai, samīca kopā viendabīgu, nepārcenšoties, īzzīii
Kūkas veidnē izkārto mīklu, taisa smukas maliņas (pēc tam baigi garšīgās), sakārto virsū ābolus (var kanēlīti piešaut) vai ogas,



liek cepeškrāsnī cepties
Laiku nemāku teikt, cep kamēr maliņas riktīgi brūnas (jo apakšai ir tendence neizcepties, var kādu laiciņu uzlikt tikai apakšas cepšanu)

Taisa bezē - Puto olu baltumus, cukuru sāk pievienot tad, kad baltumi jau uzkūlušies un pievieno pakāpeniski

Ņem ārā kūku no krāsns, uzlej pa virsu saputoto bezē



nolaiza putojamo lāpstiņu un visiem, kas mājās, uzzīmē baltas ūsas
Uzliek krāsnij 110 grādus, drusku pavēdina, lai iziet karstums, liek cepties bezē
Arī nezinu cik ilgi, man liekas kādas 20-30 min bija točna, pēc izskatās nekas nemainās (labākajā gadījumā... ja par karstu, tad apdeg)



Ļoti ātra, vienkārši uztaisāma kūka. Manuprāt, garšīguma noslēpums ir tajā, ka mīkla neitrāla, ogas vai āboli skābi un augšiņa supersalda – tāpēc tik gardi
No manas mammas recepšu krājumiem un manas bērnības garšām



kopā apmēram 4430 kCal

1 komentārs:

  1. Ir variants, ka ogas nevis liek uz mīklas, bet samaisa ar bezē un tad... bija labi. Ar jāņogām. Pašai niez nagi pamēģināt

    AtbildētDzēst