otrdiena, 2015. gada 7. aprīlis

Vistas šķiņķīši sautēti cepeškrāsnī



Klasisku garšu vistiņa sautēta cepeškrāsnī. Ekonomiska un vienkārši gatavojama.

Vajadzēs:
ap 1 kg vistu šķiņķīšus atkaulotus bez ādas (der arī parastie neatkaulotie, ar ādu, tik aizņem vairāk vietas (tas nozīmē - mazāk vietas paliek kartupeļiem un burkāniem) un sanāk treknāk)
1/2 galviņa ķiploka
rozmarīns svaigs vai kaltēts
5-7 burkāni
5 kartupeļi vai tik cik vēl vietas sautējamajā traukā
sāls, pipari pēc gaumes

Burkānus nomizo, sagriež lielos gabalos, ķiplokus sagriež un liek kopā ar vistas šķiņķīšiem sautējamajā traukā. Pievieno svaigo vai kaltēto rozmarīnu, sāli, piparus, liek traukam vāku un cepeškrāsnī iekšā 180 grādos uz kādu stundiņu.
Kad burkāni un vistiņa iet uz gatavo pusi, pievieno lielos gabalos sagrieztus kartupeļus un bez vāka sautē vēl kādu pus stundu, kamēr kartupeļi mīksti. Pēc vajadzības apmaisa pa laikam.

Recepte no manas draudzenes Ievas krājumiem


Kaut kas šajā klasiskajā receptē ir tik pievilcīgs, ka taisām to vēl un vēl :)

P.S. Rozmarīnu pērku svaigu un glabāju saldētavā, tā vienmēr varu paņemt pa stiebriņam, kad nepieciešams.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru