otrdiena, 2015. gada 7. aprīlis

Grūbu salāti



Salātu recepte radusies ecocatering, Starbuck un Positivus eco kafejnīcas ietekmē.

Vajadzēs:
grūbas
kaltētus tomātus eļļā
ķiploka daiviņu mazu
riekstus
timiānu

mērcītei:
sojas mērce, cukura sīrups vai medus, vīna etiķis, eļļa

Grūbas izmērcē un novāra, nokāš un atdzesē. Sagriež tomātus. Smalki sakapā ķiploku, timiānu. Grūbām pārlej pāri mērcīti, kas gatavota no vienādās daļās sajauktas sojas mērces, eļļas un etiķa ar 1/2 tējkaroti cukura sīrupa vai medus (tā lai 1/3 glāze sanāk).
Visu samaisa kopā. Glabā slēgtā trauciņā, lai grūbas neapkalst.
Var pēc vēlmēm papildināt ar olīvām, žāvētu gaļiņu vai avokado.





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru