pirmdiena, 2015. gada 27. aprīlis

Koši zaļā gardā pasta ar kūpinātu foreli

Orģināli šī pasta ir no Džeimija pavārgrāmatas, kur tā ir ar karsti kūpinātu foreli un sparģeļiem. Bet tā kā forele jau tā ir gan dārga, gan ļoti garšīga, esmu sparģeļus taupības nolūkos atmetusi vai aizvietoju ar spinātiem.



Vajadzēs (4 ēdājiem apmēram):
350 g pastas
250-350 g karsti kūpinātas foreles vai laša
300 g saldētu zaļo zirnīšu
300 g spinātu (var nelikt)
pāris karotes olīveļļas
200 ml saldā krējuma
lociņu bunte
piparmētru bunte
1/2 citrona sula
cietais siers servēšanai (šoreiz Džiuga vietā ņemu Cesvaines jauno cieto sieru - jāatbalsta savējie ;) )

Lociņus sagriež šķēlītēs. Uzkarsē pannu ar eļļu, liek apcepties lociņus, zirnīšus. Pievieno smalki sagrieztas piparmētras (spicītes var atstāt dekorēšanai). Sautē 5 min.


Pa to laiku uzliek vārīties pastu.
Sablenderē sautētos dārzenīšus pannā (daļu var atstāt nesablenderētu, izskatam, ja patīk). Pievieno saldo krējumu un glāzi ūdens, pievieno gabaliņos sadalītu foreli vai lasi (izlasi asakas) uz mazas uguntiņas turpina sautēt 5 min.




Skaties lai nesāk piecepties, pastas konsistenci uzturi šķidru, pievienojot tik ūdens, cik nepieciešams. Kad pievienosi makaronus, tie sasūks daudz šķidruma. Es kopumā pievienoju kādas 2-3 glāze ūdens gatavojot.
Izvārīto pastu nokāš un pievieno pannā. Visu samaisa. Pasta gatava! Garša no kūpinātās zivs ir dievīga!!!
Nu ko - sauss baltvīns? Nēee, šodien pa veselīgo - sarīvē cieto sieru, pārkaisi pasniedzot un servē uz galda trauciņā, lai var papildināt.
Kaut kas savādāks, bērniem var iestāstīt, ka šī ir ekskluzīvā Šreka recpete, pieaugušie novērtēs garšas buķeti :)



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru