svētdiena, 2013. gada 24. marts

Ceptas garneles

Ceptas karaliskās garneles garneļu mīļotājiem īpašam izēšanās vakaram :)

2 saujas svaigu karalisko garneļu čaulā (sanāk pilna panna, 2 cilvēki var karaliski pieēsties)
~ 4 daiviņas ķiploka
olīveļļa, sviests cepšanai
citrons uzspiešanai


Garneles apskatu, izmetu atdalījušās galvas, neko citu ar tām nedaru
smalki sagriežu ķiploku
uz pannas uzkarsē pāris ēdamkarotes olīveļļas un aptuveni tik pat sviesta
cep garneles vidējā karstumā no vienas puses ~ 4 min, pārber ķiploku, apgriež garneles un cep no otras puses tikpat

Otra cepšanas versija - bagātīgai garšas buķetei un drusku mērcītei
smalki sagriež pus-īkšķa gabalu ingvera, 2 daiviņas ķiploka
pannā izkausē sviestu, pielej eļļu, cep garneles no vienas puses (pa šo laiku glāzē sagatavo pāris karotes vīna etiķa, citrona sulas vai sausa baltvīna vai sidra (skābumiņu) ar tējkaroti šķidra medus vai cukura sīrupa), kad apgriež, pārber ar ingveru un ķiploku, cep, pamaisa, beigās pievieno sagatavoto mērcīti, nedaudz vēl uz vidēji lielas virsmas uzgaida, kamēr mērcīte sabiezē.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru