trešdiena, 2017. gada 18. janvāris

Ideālā rauga mīklas recepte

500 g kviešu miltu
100 g eļļas
250 ml ūdens (silts, bet ne karsts)
paciņa sausā rauga
1/2 tējk sāls
2 ēd/.k. cukura
Siltā sausā bļodā ieber sauso raugu, pievieno ūdeni un cukuru. Atstāj uz 5-10 min siltā vietā, kamēr parādās burbulīši. Izmaisa ar karoti vai koka mentīti. Pievieno sāli un 1/3 no miltu daudzuma. Samaisa. Pievieno 1/3 no miltu daudzuma un eļļu, samaisa. Turpina pievienot miltus, cik nepieciešams, lai mīkla iegūtu atsperīgu, pie rokām nelīpošu, mīcāmu konsistenci. Mīca mīklu 8-10 min. Atstāj rūgt 40-50 min. Vēlreiz izmīca un lieto paredzēto gardumu gatavošanai.



No šī daudzuma sanāk 2-3 picas vai 2 plātes speķa pīrādziņu.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru