trešdiena, 2017. gada 18. janvāris
Auzu cepumi (ar eļļu, bez sviesta)
500 g auzu pārslu
4 olas
175 g cukura
100 g eļļas
80 g miltu
75 g rozīņu
75 g riekstu (var likt vairāk)
1/2 tējk vaniļas cukura
Rezultātā 1.5-2 plātes cepumu, atkarībā no lieluma.
Eļļas vietā var lietot sviestu, šajā gadījumā recepte pielāgota bez piena produktu diētai.
Kopā uz pannas sagrauzdē:
500 g auzu pārslu
100 g cukura
100 g eļļas
Atsevišķi saputo olu baltumus (piemet šķipsniņu sāls)
Atsevišķi saputo eļļu, olu dzeltenumus, cukuru, vaniļas cukuru.
Bļodā samaisa kopā visas sastāvdaļas - grauzdētās auzas, miltus, riekstus, rozīnes, pievieno abas olu masas. Samaisa. Cep ~ 150 grādos. Tā kā auzu pārslas grauzdētas, gatavību vieglāk saprast skatoties cepumu apakšiņas.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru